I am throwing away my frieze magazine collection. This is what I am keeping:

Added on by Bram Bresseleers.

Tussen en 2003 en 2005 maakte ik een reeks werken met als titel Things Worth Transporting. De ambitie was toen om de ervaringen van een heel leven zo compact mogelijk te verzamelen. Iets tussen een (visueel verankerd) geheugenpaleis en dat ene kleinood dat je kost wat kost uit een brand zou willen redden:


Het is ondertussen 2015 en ik ben gefascineerd door Marie Kondo. De volledige jaargangen 2001 tot 2014 van frieze zijn een doelwit. Ze staan echt mooi in de kast, als een weerbarstige regenboog. De layout binnenin veranderde meermaals, maar de ruggen bleven consequent wit, met de bovenste 7,5 cm telkens gedoopt in een andere kleur. Ik maak nog weinig tijd voor kunst. Maar tegen Kondo's advies in, kan ik het niet opbrengen alle tijdschriften weg te gooien zonder ze een laatste keer open te slaan. En ik begin pagina's uit te scheuren om ze te bewaren...

Alarmbellen gaan af. Ik ruil de ene stapel papier voor de andere.

Tale of Tales lanceert de Kickstarter voor Cathedral-in-the-Clouds: contemplation in the digital age. Auriea Harvey en Michaël Samyn schrijven onder andere: "We should all have works of art in our pockets".

Ik ben rusteloos. Met de knipsels in de hand begin ik aan een digitaal archief. Deel 5 van Things Worth Transporting is geboren. Het is mijn liefdesverklaring aan een ex. Het is mijn liefdesverklaring aan frieze.